CST Production Jump Out Workshop | Colours Of Life

Monday, August 15, 2011 8 Comments A+ a-


CST Production Jump Out Workshop
6 & 7 August 2011
De Palma Hotel Ampang
Group Task
Mentor: Syahir Ismail & Are Che Are
 Crew: Hasfanizam Hamdan, Muhammad Izuwan Abu Bakar, 
Mohd Anas, Mohd Faizal, Muhammad Mujaheed & Mohd Faiz


Ni gambar group HH (^_^)




Seperti yang HH story sebelum ni. Dalam workshop ni tiap2 peserta dibahagikan ikut group beserta 2 mentor. Then tiap2 group dapat satu tajuk tuk dibuat short video. Group HH dapat tajuk warna.
Video ni disiapkan dalam masa lebih kurang 6 jam. 3 jam shooting & 3 jam editing. Thanks pada mentor kami yang banyak beri tunjuk ajar. Dalam video ni kami try apply segala ilmu yang kami belajar sepanjang workshop ni. Dan video ni menang video terbaik dalam workshop ni...hehehe. Bagi HH workshop ni memang sangat best (^_^)
.
HH dalam usaha untuk naik taraf sistem dan mutu perkhidmatan Photo Village Studio. Insyallah di masa hadapan PVS akan menawarkan khidmat cinematography untuk wedding pulak. Sehubungan dengan itu HH menjemput mereka yang mempunyai MINAT YANG MENDALAM DALAM FOTOGRAFI ATAU VIDEOGRAFI untuk join PVS secara part time. Tak semestinya nak kena ada kamera dan jadi photographer atau videographer, tapi kalau ada yang berminat dalam pengurusan dan editing pun boleh. 
Tak ada pengalaman pun tak pe, yang penting mempunyai 
MINAT, IKHLAS DAN BOLEH BERKERJA SECARA BERKUMPULAN. 
Ataupun pada mereka yang berminat untuk menjalin usahasama dengan Photo Village Studio.
Semoga segala urusan kita dipermudahkan olehNYA. Amin
S E K I A N

8 Comments

Write Comments
August 15, 2011 at 12:33 PM delete

cool.. but video mesti bergerak seiring ngan story.. :) keep it up..

Reply
avatar
Dunia CMRatu
AUTHOR
August 15, 2011 at 12:39 PM delete

saya nak.. :) tapi saya pakai nikon boleh x? kalau tak boleh pinjam kamera HH la..

Reply
avatar
HH
AUTHOR
August 15, 2011 at 12:43 PM delete

TQ Wandi
Mus, saya senaraikan anda dalam list untuk usahasama k..

Reply
avatar
HH
AUTHOR
August 15, 2011 at 12:44 PM delete

Wandi..x brape faham maksud "video mesti bergerak seiring ngan story"

Reply
avatar
saiful
AUTHOR
August 15, 2011 at 2:21 PM delete

hheheheh.... aku suka...

Reply
avatar
August 15, 2011 at 8:14 PM delete

zaman skang nih byk wujudnya video yg cantik.. tapi ramai yg xpentingkan story yang nak diketengahkan.. its cool story yg linear sbb senang nak faham.. but sometime kita kena create something yg non-linear supaya lain dari yg dok ada skang nih.. kita xmahu sesuatu yg sama seperti yg wujud pada nama2 besar skang nih.. we need a new generation.. new idea.. so dlm team mesti ada sorang storymaker or filmmaker dan scriptmaker yg boleh buat orang rasa lebih cool... :)

-zuwandi -

Reply
avatar
HH
AUTHOR
August 15, 2011 at 11:03 PM delete

yes... betul tu, itu yang membezakan CST dengan HDSLR film maker yang lain...HH salute dengan diorang, bila tgk macam maca cara mereka bekerja..hehehe...antara perkara paling penting dalam pembikinan sesuatu video adalah idea generation & story telling... sebab ianya akan menjadi tulang belakang sesuatu video itu
.
Dalam video diatas, antara perkara yang perlu kami titik beratkan ialah time limitation.(^_^)
.
Disini kami belajar, kalau kita asyik berfikir je dan tak ada tindakan, idea yang hebat tidak akan ke mana (^_^)

Reply
avatar
AJ
AUTHOR
August 16, 2011 at 3:48 PM delete

All the best HH ! damn linear cool! line clear! :)

Reply
avatar

International Muslim Wedding Photographer

Powered by Blogger.

Contact Form

Submenu Section

Slider Section

Total Pageviews

Pages - Menu