HH, Ben Ashaari dan Pokok

Saturday, July 30, 2011 29 Comments A+ a-

Entry ni khas untuk segmen BEN ASHAARI dan BLOGGER ..
Kalau nak join klik SINI k :)



Hi, Assalamualaikum. Actually HH baru je balik dari buat Pameran dan Promosi di hari KAGUM, SMK Teluk Kumbar tadi. Penat pun tak hilang lagi...Bila online nampak plak segmen ni oleh Ben Ashaari. Cam best je segmen ni sebab salah satu dari arahannya ialah..."Sila letak gambar yg terbaik pernah anda tangkap dan jelaskan peristiwa dengan gambar tu .."

Kat bawah ni merupakan salah satu dari gambar favorite HH (^_^)


© The Tree Of Life by Hasfanizam Hamdan

Gambar ni HH tangkap setahun yang lalu di persisir pantai Bayan Mutiara Pulau Pinang. 
Guna Canon 1000D kesayangan HH(^_^). Actually time ni HH dok mengidam nak tngkap gmbar waktu sunrise. Nak dijadikan cerita, hari sebelumnya pun HH dah mai kat sini awal2 pagi lagi...then bila HH on camera x leh...HH pun mula la gelabah, rupa2nya bateri kamera tertinggal kat rumah...semalam cas then terlupa.... so... hehehehe..

Then hari berikutnya HH datang ngan beberapa orang kawan. Pada mulanya HH becadang untuk dapatkan gmbar matahari terbit di tengah2 Jambatan Pulau Pinang... so HH pun berlari la sekuat hati disepanjang pantai tu sampai le ke pantai jerejak..untuk dapatkan alur matahari keluar betul ikut tgh2 jambatan... malangnya time dok lari tu tersadung plak kat akar kayu, lalu HH pun jatuh tergolek...kaki luka, tripod plak patah... bila HH bangun matahari dah naik melepasi jambatan...

HH pun patah balik dengan perasaan kecewa. Sedang HH dok berjalan patah balik, tiba2 ternampak pokok ni. Kat pokok ini actually ada buaian, tapi dah putus. Sebab tu korang boleh nampk tali dalam gmbar kat atas... so HH pun shoot la beberapa keping gmbar pokok ni, dan dalam beberapa shoot tu HH paling suka gmbar diatas.
S E K I A N 
(^_^)

29 Comments

Write Comments
saiful
AUTHOR
July 30, 2011 at 5:53 PM delete

kesian aih kat hang... lps ni mai lari2 dengan aku plak...

Reply
avatar
HH
AUTHOR
July 30, 2011 at 5:59 PM delete

hahahaha...setiap gmbar ada cerita (^_^)
Thanks Abg SA :)

Reply
avatar
miszgarfien
AUTHOR
July 30, 2011 at 6:26 PM delete

nice shoot....suka sangat dengan hasil keje HH (^_^)

Reply
avatar
HH
AUTHOR
July 30, 2011 at 6:54 PM delete

Thanks Ein sebab sudi singgah :)

Reply
avatar
Ashraf Jalil
AUTHOR
July 30, 2011 at 7:17 PM delete

fuhh..terbaik ni! jarang dapat tangkap pic sunrise..sbb lpas subuh slalu tdo balik n bangon tdo lambat..hahah!

Reply
avatar
AJ
AUTHOR
July 30, 2011 at 7:21 PM delete

i love u! keh keh keh.. :p

Reply
avatar
HH
AUTHOR
July 30, 2011 at 7:25 PM delete

TQ Ashraf...

Hahahaha..Abg AJ..love u too (Farib tgk ni mesti jeles #ohyeah)

Reply
avatar
July 30, 2011 at 7:36 PM delete

hehehe . comel aja tang jatuh tue . btw really nice that picture . nampak real .

btw thanks singgah belog sha
salam kenal ^^

Reply
avatar
AzatLazat
AUTHOR
July 30, 2011 at 8:45 PM delete

tanya sama pokok
apa sebab goyang
jawab angin yang goncang..
nice view..
smart!

Reply
avatar
K O R I E
AUTHOR
July 30, 2011 at 9:39 PM delete

ok kan.. tragis btol crita HH ni.
berlaku dkt penang plak tu
btw.. cun gmbar!
pinjam kamera DSLR HH bley?

-gurau der-

Reply
avatar
Chempaka Sari
AUTHOR
July 30, 2011 at 10:03 PM delete

subhanallah..cantik...sangat!!!

Reply
avatar
BiNtaNg HaTi
AUTHOR
July 30, 2011 at 10:45 PM delete

woww!! nice picture & nice story too...mesti comey time jatuh tergolek tu kan...:)

Reply
avatar
POP
AUTHOR
July 31, 2011 at 12:51 AM delete

wow..i like..memang cntik wa gmbr nie :D

Reply
avatar
HH
AUTHOR
July 31, 2011 at 10:50 AM delete

TQ semua sebab sudi singgah. Salam kenal (^_^)

Reply
avatar
July 31, 2011 at 11:05 AM delete

wah.. memang terbaik la.. siap ada cerita lagi.. HH memang hebat.. salah seorang idola saya.. :)

Reply
avatar
aq noor
AUTHOR
July 31, 2011 at 11:41 AM delete

terbaek!!!

http://aq-islam.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-nak-tengok-gambar.html

Reply
avatar
HH
AUTHOR
July 31, 2011 at 1:05 PM delete

TQ Mus dan Noor :)

Reply
avatar
July 31, 2011 at 3:07 PM delete

jalan2 sini..cam kenal je:)

http://cheritasesuatu.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-mesra-blog-dengan-gambar.html

Reply
avatar
aimie amalina
AUTHOR
July 31, 2011 at 3:22 PM delete

mang terbaek la!
weee
tingin gak nak amik gambo sunset
wuwuw
>___<

Reply
avatar
missina
AUTHOR
July 31, 2011 at 4:15 PM delete

keindahan alam semulajadi,,,sy pun minat fotografi gk,,tp takdelah bakat sgt,,hehehe,,neway nice blog and picha!follow here,,

Reply
avatar
HH
AUTHOR
July 31, 2011 at 11:20 PM delete

Ila: thanks singgah sini
Aimie: ni gmbar sunrise... nanti HH share gmbar sunset k :)
Missina: blakang parang diasah lagikan tajam :)
Mahizan: Thanks sudi singgah :)
Ayu: TQ :)

Reply
avatar
PeRmAtA bIrU
AUTHOR
August 1, 2011 at 2:37 AM delete

wah.. memang terbaik la HH... cantik.. macam nak save jer.. boleh ker??? nanti bagitau erk kalau boleh... huhuhu

Reply
avatar
HH
AUTHOR
August 2, 2011 at 2:15 PM delete

Thanks Permata Biru,
Leh je asalkan remain watermark HH. TQ :)

Reply
avatar

International Muslim Wedding Photographer

Powered by Blogger.

Contact Form

Submenu Section

Slider Section

Total Pageviews

Pages - Menu